Mountainbiken in Houffalize in België - Door Jasper's Avonturen

Hi! Ik ben Jasper van Youtube kanaal Jasper’s Avonturen en maak nu al bijna een half jaar mountainbike filmpjes. Dit zijn niet je typische Redbull extreme sport videos, maar eerder mijn ervaringen als beginnende mountainbiker. Zo heb ik eerder een 1 meter drop vastgelegd en ging ik naar Willingen voor mijn eerste serieuze bike park.


Mountainbiken in Houffalize in België

Deze keer was ik te vinden in Houffalize in België; MTB Baas heeft de primeur! Hier gingen we na het fietsen van een lange route spontaan nog de zwarte route uitproberen, samen met Lesley. Slim? Geen idee, maar wat was dit gaaf zeg.


Op mijn hardtail en zonder bescherming begonnen we aan een steile klim. Dit was zo steil dat ik kleine stukjes heb kunnen fietsen, maar het grootste gedeelte moest ik lopen met de fiets in de hand. Nu ik terug kijk weet ik eigenlijk nog niet hoe mensen dat voor elkaar krijgen.


Bovenop de (kleine) berg kwamen we continu lastige afdalingen tegen afgewisseld met pittige klimmetjes. Het was ook absoluut niet een kwestie van lekker doorfietsen. We tackelden elk stuk met geduld om blessures te voorkomen.


Bekijk hier mijn MTB video over Houffalize

Link: https://www.youtube.com/channel/UCkFcJ5X1MvyLAjj87qPXzWA


Mijn oordeel over MTB in Houffalize

Oordeel? De spanning was af en toe om te snijden, maar wauw wat was dit gaaf. Het was voor mij een eerste keer proeven van downhill en dit smaakt naar meer. Ik moet maar eens gaan sparen voor een enduro/downhill fiets en goede bescherming, dan kom ik graag terug naar Houffalize. Als beginner zou ik de zwarte route lekker overslaan, maar met een beetje zelfvertrouwen en ervaring kom je een flink eind. Op naar het volgende avontuur!

Een vraag aan de lezer


Een vraag aan de lezer; vind jij het nou leuk om Youtube videos over mountainbiken te kijken, dan ben ik erg benieuwd naar je mening. Wat voor soort videos vind jij het tofst? Laat het weten in de volgende poll: https://www.strawpoll.me/21048101. Thanks!


Volg Jasper's Avonturen ook op Instagram @jaspersavonturen

119 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven